02/04/22

Kevät talviauringon taskussa - esityksellisen talviretken tunnelmia


 

 

 

Napakka yöpakkanen oli asettunut mukavasti parin miinusasteen tuntumaan. Aamulla tehty näyttämöiden tarkistuskierros oli niin ikään selvitetty kunnialla - polut olivat liukkaanlaiset, mutta hanki kantoi ja mikä tärkeintä, talvimyrsky oli jättänyt tanssipuun pystyyn tanssijaansa odottelemaan!

Meitä maisemakansaa (eli Tuijaa ja Leenaa) jännitteli, mitä yleisö olisi mieltä talvisen esitysretken ajatuksesta. Tulisiko paikalle yksi, kaksi vaiko jopa kymmenen uskaliasta, kulttuurinnälkäistä talviulkoilijaa? Kohtaamispaikalla odottelu kantoi hedelmää, sillä yleisöä ilmestyi lähes parikymmentä (ja matkan varrelta mukaan tarttui vielä lisääkin!)

 

 




 

 

















Tanssi minulle maisema -talviretki järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa ja primöörinä kokeilimme myös matkustavan retken konseptia. Olimme valinneet neljä luontonäyttämöä, joilla kuultiin ja nähtiin aina kolmen runon ja tanssin kokonaisuus. Näyttämöiden välissä tehtiin matkaa, liukasteltiin kollektiivisesti ja vaihdettiin kuulumisia nähdystä, kuullusta, koetusta.

Olipa näin esiintyjän näkökulmasta ihanaakin ihanampi juttu, kun sai välillä kulkea yleisön kanssa käsikynkkää ja välillä ihan kainaloittainkin - liukas polku mahdollistaa läheisyyden, kirjoittakaamme se siis muistiin tuleviakin seikkailuja ajatellen!

 

 




 

 
















Tuija oli valikoinut Tanssi minulle maisema -runopankistamme talveen ja kevään tuloon liittyviä tekstejä, joiden tunnelmat vaihtelivat ilosta suruun ja keveydestä raskauteen. Yleisön kanssa käsikynkkäillessä olikin ihanaa kuulla, miten tekstit ja tanssit koskettivat vuoroin kyynelkanavia, vuoroin taas naururyppyjä.

Monelle kävijälle Männistönharjun ympäristö oli paikkana uusi, ja me maiseman uskolliset työntekijät myhäilimme tyytyväisyyttämme, että olimme jälleen kerran saaneet saattaa ihmisten tietoisuuteen uusia luontonäyttämöitä Lahden lähiluonnosta.

 





 

 

 



















Tanssi minulle maisema sunnuntaina 27.3.2022 oli järjestyksessä neljäs esitysretki. Tämän esityksen toteuttamisen mahdollisti Suomen Kulttuurirahaston Päijät-Hämeen rahaston tuki.

 

Kuvat Lasse Kantola 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti